Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μπαλώματα» για χρόνιες ελλείψεις

Γρηγοριάδης Κώστας

Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η φροντίδα των παιδιών, να καθυστερούν οι δημόσιες υιοθεσίες και τα παιδιά να μεγαλώνουν στο ίδρυμα, να μην μπορεί το Κέντρο να ανταποκριθεί στον κρίσιμο κοινωνικό του ρόλο.

Το «Μητέρα» επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με αφορμή τις στάσεις εργασίας που έκαναν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Σ' αυτούς ο υφυπουργός μοίρασε υποσχέσεις ότι θα προσληφθούν κάποιοι εργαζόμενοι με STAGE και 19 ακόμα μόνιμοι εργαζόμενοι από προηγούμενες προκηρύξεις. Πέρα, όμως, απ' τα «μπαλώματα» και την ανασφάλιστη εργασία, η διοίκηση του «Μητέρα» έδωσε άμεσα δείγματα γραφής για το πώς σχεδιάζουν με το υπουργείο Υγείας να καλύψουν τις ελλείψεις. Με έγγραφό της, η διοικήτρια Στυλιανή Καλαϊτζάκη, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις στη βρεφοκομική υπηρεσία, ανακαλεί σ' αυτήν οκτώ βοηθούς βρεφοκόμους που έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες για σοβαρούς λόγους υγείας. Αντί των αναγκαίων προσλήψεων, καλούνται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας να αναλάβουν τη φροντίδα βρεφών, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τα φιλοξενούμενα βρέφη. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση γι' αυτήν της την απόφαση «πάτησε» και στο γεγονός ότι στο «Μητέρα» δεν υπάρχει γιατρός Εργασίας από την άνοιξη, οπότε και έληξε η σύμβαση του γιατρού που επισκεπτόταν το Κέντρο μια φορά τη βδομάδα.

Μετά από αυτά, η «Αγωνιστική Ενότητα» του «Μητέρα» υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν, ούτως ή άλλως, πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις θέσεις που βρίσκονται και ζητά να τους γίνει μετάταξη, άμεσα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και μόνιμος γιατρός Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ